2021. szeptember 22., szerda

Szőlős, sajtos bagett

 Ezt a bagettet nagyon szerettük, olyan különlegessé teszi a szőlő, kissé édes, kissé savanykás, tökéletes.


Hozzávalók ( 2 személy részére): 1 bagett, 15 mag nélküli szőlőszem, 10 karika vékonyra szeletelt nyáriszalámi, 3 – 4 jégsaláta levél ( vagy bármilyen más saláta), kb 8 dkg reszelt sajt, kevés vaj.

Elkészítése: A szőlőt leszemeljük, a szőlőszemeket hosszában kettőbe vágjuk. A szalámit csíkokra szeljük. A bagettet kettőbe vágjuk, majd hosszában bevágva kinyítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben, grill fokozaton pár perc alatt megpirítjuk. A sütőből kivéve megkenjük a vajjal, eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot, ráhelyezzük a szalámit, a szőlőszemeket, 4 – 5 percre visszatesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe (nem grill fokozatra), amíg a sajt megolvad.

A sütőből kivéve ráhelyezzük a salátaleveleket, összecsukjuk, azonnal fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések: