2021. szeptember 13., hétfő

Fordított szőlős sütemény

 Kissé elhanyagoltam a blogomat az utóbbi időben, de nem vesztem el :) S persze főzök is :)

Most egy épp aktuális szőlős süteményt készítettem, csodaszép színe lett, és egyszerűsége ellenére nagyon finom. :)

Hozzávalók(egy kisebb piteformához): 2 tojás, 6 evőkanál barna cukor, 1, 5 teáskanál sütőpor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 8 evőkanál liszt, pici só, 2 maréknyi mag nélküli piros vagy lila szőlő, 2 evőkanál méz.

Elkészítése: A szőlőszemeket kettőbe vágjuk, összekavarjuk a mézzel, egy serpenyőben lefüdve összerotyogtatjuk, míg a leve teljesen elfő. A tojást habosra kavarjuk a cukorral, a sütőporral, hozzákavarjuk a tejet, az olajat, a sót. Végül hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk. A mézes szőlőt a sütőpapírral bélelt piteforma aljára simítjuk, ráöntjük a kész masszát, 180 fokra előmelegített sütőben 20 – 25 perc alatt tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a szőlős felével felfele egy tányérra borítjuk, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, felszeletelve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: