2021. szeptember 14., kedd

Szőlős, kéksajtos pizza

 Ezt a pizzát ínyenceknek ajánlom, isteni finom :)

Hozzávalók ( 2 személy részére): A tésztához: 25 dkg liszt, pici só, 1, 5 teáskanál száraz élesztő, 2 evőkanál olívaolaj, kb 1, 5 – 2 dl langyos víz. A feltéthez: 4 evőkanál tejföl, 1 teáskanál szárított bazsalikom, 16 mag nélküli szőlőszem, 10 dkg kéksajt, 10 karika vékonyra szeletelt szalámi, 1 maréknyi rukkola.

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük, fokozatosan adagolva hozzá a vizet ruganyos tésztává dagasztjuk, konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük, kétfele osztjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve, kissé megolajazott újjainkkal kör alakúvá nyújtogatjuk, 10 percet pihentetjük, megkenjük 1 – 1 evőkanál tejföllel, 200 fokra előmelegített sütőben kb 7 perc alatt elősütjük. A sütőből kivéve megkenjük még 1- 1 evőkanál tejföllel, megszórjuk a bazsalikommal, ráhelyezzük a csíkokra vágott szalámit, félbe vágott szőlőszemeket, az elmorzsolt sajtot, visszatesszük a sütőbe amíg a sajt pirulni kezd. Rukkolával megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: