2021. október 10., vasárnap

Szedres, pudingos sütemény

Lehet kicsit későn posztolom ezt a receptet, érdekessége, hogy a szedret saját kezüleg gyűjtögettük egy londoni parkban, az emberek pedig nagyot néztek, mert itt nem igazán szednek le semmit ami úgymond vadon nő. 

Hozzávalók (egy kisebb piteformához): 2 tojás, 6 evőkanál cukor, 1, 5 teáskanál sütőpor, 1 dl tej, 1 dl olaj, 8 evőkanál liszt, pici só, 2 maréknyi szeder. A pudinghoz: 1 epres pudingpor, 3 evőkanál cukor, 3 dl tej.

Elkészítése: A pudingot a három deciliter tejben megfőzzük, hagyjuk langyosra hűlni. A tojást habosra kavarjuk a cukorral, a sütőporral, hozzákavarjuk a tejet, az olajat, a sót. Végül hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk. A masszát sütőpapírral bélelt piteforma aljára simítjuk, egy evőkanál segítségével tetszőleges formában beleszaggatjuk a langyos pudingot, megszórjuk a szederrel, 180 fokra előmelegített sütőben 20 – 25 perc alatt tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés: Szeder helyett málnával, vagy bógyos gyümölcsökkel is készíthetjük.




Nincsenek megjegyzések: