2021. január 28., csütörtök

Parmezános bundában sült puliszka krokett

 Nagyon, de nagyon egyszerű, de annál finomabb vacsinak való :)

Hozzávalók ( 4 személy részére): kb 25 dkg maradék hideg puliszka, 2 tojás, 5 dkg parmezán sajt, só, bors, fél teáskanál olasz fűszerkeverék, 3 – 4 evőkanál liszt, pirospaprika, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A puliszkát vékony hasábokra szeleteljük. A tojást sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olasz fűszerkeveréket, a lereszelt parmezánt, villával habosra verjük. A lisztet elkeverjük kevés sóval, borssal, pirospaprikával. A puliszka hasábokat a lisztbe majd a tojásos masszába forgatjuk, forró olajban kisütjük, melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: