2021. február 2., kedd

Spenótos, paradicsomos tortellini

 Nagyon szeretjük az egyszerű, gyors, olaszos ételeket, az alábbi is max. 40 perc alatt az asztalra varázsolható. Nem olyan látványos étel, de nagyon finom :)

Hozzávalók (2 személy részére): 30 dkg tortellini, 4 dl paradicsomszósz, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, fél paprika, 15 dkg spenót, 6 gomba, 15 dkg sajt, só, bors, olasz fűszerkeverék, kevés olaj.

Elkészítése: A finomra aprított hagymát, fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a paradicsomszószt, az olasz fűszerkeveréket, 5 – 6 perc alatt összeforraljuk. A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. Egy hőálló edény aljára simítjuk a paradicsomszósz felét, egy rétegben ráterítjük a tortellinit, kissé belenyomkodjuk, megszórjuk a gombával, ráterítjük a megmaradt paradicsomszószt, rászórjuk a kissé megvagdalt spenótot, alufóliával lefödve, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Az alufóliát eltávolítva megszórjuk a lereszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe amíg a sajt rápirul.


Nincsenek megjegyzések: