2021. január 26., kedd

Darált húsos, káposztás serpenyős +10. Blogszülinap

 Először is Boldog Új Évet minden kedves látogatómnak, mert ez lesz az első idei bejegyzésem. 

Másodszor Boldog Blogszülinapot a kis blogomnak, hiszen január 6-án kereken 10 éves lett, lettünk együtt. Hol több, hol kevesebb lelkesedéssel, de folyamatosan vezetem azóta is, néha az élet úgy hozza, hogy hetekig nincs időm lejegyezni, megosztani recepteket, de főzni mindig főzök, és mindig vannak újdonságok az asztalon, asztalunkon. És természetesen továbbra is szeretném folytatni, megosztani a kedvenceinket. Tehát Isten éltessen Makacska konyhája! Boldog 10. szülinapot!

Hozzávalók( 4 személy részére): 50 dkg darált marhahús, 1 kisebb fej káposzta, 1 paprika, 4 cikk fokhagyma, só, bors, 4 evőkanál szójaszósz, só, bors, kevés olaj, néhány karika póréhagyma a tálaláshoz, 17 dkg rizs.

Elkészítése: A rizst bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. A káposztát és a paprikát is vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk. A finomra aprított fokhagymát pár másodpercig átforgatjuk az olajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, magas lángon folyamatosan rázogatva kb 5 – 7 perc alatt megpirítjuk, amíg a hús színt vált (a felesleges zsiradékot eltávolítjuk), ekkor hozzáadjuk a káposztát és a paprikát, további kb 7 perc alatt folyamatosan rázogatva, forgatva készre sütjük, míg a káposzta és a paprika roppanósra sül. Ekkor hozzáadjuk a szójaszószt, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk. A rizzsel tálaljuk, a tetejére szórjuk a friss póréhagymát.

Megjegyzés: Izlés szerint tálalás után még adhatunk hozzá szójaszószt.

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Nektek is boldog új évet! És boldog blogszülinapot! 😊 Kívánom hogy ezután is süss és főzz sok-sok finomságot családod és a mi örömünkre! 😄
Most is finomat készítettél!

Tiffanylda írta...

Katikám, "öregszik" a blogod, de rajtad nem látni!:) Mindig isteniek a receptek és ha nem is vagy folyamatosan jelen, érezzük a törődést!;) Sikeres, boldog új esztendőt egészségben és nagyon boldog szülinapot a blogodnak, veled együtt! Boldogíts minket sokáig, finom ételeiddel!:)

Éva írta...

Boldog blogszülinapot és további jó sütés-főzést kívánok sok szeretettel!

Kati írta...

Katalin, köszönöm szépen!
Tiffanylda, igyekszem, igyekszem :) Főzni mindig főzök, ha nem is mindennap, de minden második nap, feltölteni néha ritkábban van időm, de mindig próbálom bepótolni. Új ötletek is vannak mindig, szeretünk új dolgokat kipróbálni. Köszönöm szépen!

Éva, köszönöm szépen! Facebookon láttam te nagyon aktív vagy, nagyon ügyes, sok nyereménnyel, s a fotóid is nagyon szépek :)

Lányok, azt hiszem mi mindannyian a régi blogos világból vagyunk, ismerjük egymást, ha nem is személyesen, de majdnem :) Évek óta követjük egymás életét, munkáját, hobbiját, erre is jó egy blog :)

marisz57 írta...

Katikám! Gratulálok a blogodhoz, az elmúlt 10 évedhez, és további sikeres blogolást kívánok4 :) Marisz