Hozzávalók
(4 személy részére): 35 dkg csirkemell, 5 evőkanál olívaolaj, 1
kisebb cukkini, 1 édeskömény, 10 dkg
zöldborsó, 10
dkg
apró száraztészta, 3 zöldhagyma, 5 cikk fokhagyma, kis csokor
bazsalikom, zöldpetrzselyem, szárított oregánó, só, bors. A
tálaláshoz: reszelt parmezán sajt, citrom szeletek.
Elkészítése:
A falatnyi kockára vágott csirkemellet fehéredésig pirítjuk az
olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, felöntjük 2 liter vízzel,
felforraljuk, puhára főzzük. Amikor a csirkehús már megpuhult
hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, a csíkokra vágott
édesköményt, a felszeletelt fokhagymát, roppanósra főzzük,
majd hozzáadjuk a száraztésztát, a finomra aprított fűszereket.
Amikor a tészta is megpuhult hozzáadjuk a zöldborsót, a finomra
aprított zöldhagymát, 4 – 5 perc alatt készre főzzük. A
parmezán sajttal megszórva , citromlével ízesítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése