2018. június 15., péntek

Málnás mini sajttorta

Egy kis nyári finomság :)


Hozzávalók (12 darabhoz): 15 dkg graham keksz, 4 evőkanál olvasztott vaj, 2 evőkanál citromlé, 30 dkg krémsajt (Philadelphia), 3 + 2 evőkanál porcukor, 2 tojásssárgája, 2 evőkanál liszt, 2 tojásfehérje, pici só, 10 dkg tejcsokoládé, 20 dkg málna, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése:
  1. A graham kekszet villával vagy késes aprítóban darabosra törjük.
  2. A darabosra tört kekszhez hozzáadjuk a megolvasztott, kihűtött vajat, a citromlét, összedolgozzuk, szilikon muffin formák aljába teszünk 1 – 1 evőkanállal, jól belenyomkodjuk, 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
  3. A krémsajtot simára keverjük a 3 evőkanál porcukorral, a liszttel és a 2 tojássárgával.
  4. A tojásfehérjét a sóval és a 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, a krémsajtos masszához forgatjuk.
  5. Minden kekszes alapra fél málnát helyezünk, majd rákanalazunk 1 – 1 evőkanál krémsajtos masszát, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A kihűlt sajttortákat óvatosan kifordjtjuk a szilikon formákból, a kekszes felükkel felfelé, mindenikre ráhelyezünk 2 málnát, leöntjük a vajjal felolvasztott csokoládéval, hagyjuk megszilárdulni.

Nincsenek megjegyzések: