Hozzávalók (12 darabhoz):
15 dkg graham keksz, 4 evőkanál
olvasztott vaj, 2 evőkanál citromlé, 30
dkg krémsajt
(Philadelphia), 3 +
2 evőkanál
porcukor, 2 tojásssárgája, 2 evőkanál liszt, 2 tojásfehérje,
pici
só,
10
dkg tejcsokoládé,
20
dkg
málna, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése:
-
A graham kekszet villával vagy késes aprítóban darabosra törjük.
-
A darabosra tört kekszhez hozzáadjuk a megolvasztott, kihűtött vajat, a citromlét, összedolgozzuk, szilikon muffin formák aljába teszünk 1 – 1 evőkanállal, jól belenyomkodjuk, 180 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
-
A krémsajtot simára keverjük a 3 evőkanál porcukorral, a liszttel és a 2 tojássárgával.
-
A tojásfehérjét a sóval és a 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, a krémsajtos masszához forgatjuk.
-
Minden kekszes alapra fél málnát helyezünk, majd rákanalazunk 1 – 1 evőkanál krémsajtos masszát, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
-
A kihűlt sajttortákat óvatosan kifordjtjuk a szilikon formákból, a kekszes felükkel felfelé, mindenikre ráhelyezünk 2 málnát, leöntjük a vajjal felolvasztott csokoládéval, hagyjuk megszilárdulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése