A sült paprika magában is nagyon finom, így megtöltve pedig
gyors és egészséges ebéd vagy vacsora lehet
Hozzávalók (2 személy számára): 2 nagyobb színes paprika, 10
dkg kuszkusz, 1 hagyma, 6 gomba, 10
dkg brokkoli, friss kapor, só, bors, kevés olaj, 5 dkg kéksajt.
Elkészítése: A paprikákat kettőbe vágjuk, a torzsáját
eltávolítjuk. A kuszkuszhoz felforrallunk annyi vizet ami csak épp ellepi, leforázzuk, összekavarjuk,
lefödve 10 percig állni hagyjuk. A brokkolit enyhén sós vízben roppanósra
főzzük, leszűrjük, villával kissé összetörjük. A finomra aprított hagymát
üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott gombát,
megpirítjuk, beletesszük a brokkolit, a kuszkuszt, a finomra aprított kaport,
sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, beletöltjük a paprikákba. A megtöltött
paprikákat sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, előmelegített sütőben, kb 180
fokon, fél óra alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk az elmorzsolt
kéksajttal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése