2017. július 17., hétfő

Töltött sült paprika

A sült paprika magában is nagyon finom, így megtöltve pedig gyors és egészséges ebéd vagy vacsora lehet


Hozzávalók (2 személy számára): 2 nagyobb színes paprika, 10 dkg kuszkusz, 1 hagyma, 6 gomba, 10 dkg brokkoli, friss kapor, só, bors, kevés olaj, 5 dkg kéksajt.
Elkészítése: A paprikákat kettőbe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk. A kuszkuszhoz felforrallunk  annyi vizet ami csak épp ellepi, leforázzuk, összekavarjuk, lefödve 10 percig állni hagyjuk. A brokkolit enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, villával kissé összetörjük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, megpirítjuk, beletesszük a brokkolit, a kuszkuszt, a finomra aprított kaport, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, beletöltjük a paprikákba. A megtöltött paprikákat sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, előmelegített sütőben, kb 180 fokon, fél óra alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk az elmorzsolt kéksajttal

Nincsenek megjegyzések: