Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 35 dkg vöröslencse, 2
padlizsán, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 dl kókusztej, 1 teáskanál
pirospaprika, 4 teáskanál currypor, chilipehely, só, bors, friss coriander.
Elkészítése: A padlizsánokat grillen megsütjük, meghámozzuk,
kissé megvagdaljuk. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre
dinszteljük az olajon, rászórjuk a curryport, a pirospaprikát, hozzáadjuk a
lencsét, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, felöntjük annyi vízzel
ami jól ellepi, lassú tüzön puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk. Amikor
a lencse elkészült hozzáadjuk a kész padlizsánt, a kókusztejet, összeforraljuk,
megszórjuk kevés friss korianderrel.
Megjegyzés: Natúr rizzsel, salátával, lepénykenyérrel is
tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése