Hozzávalók (2 – 3 személy részére): 3 sárgarépa, 1
petrezselyemgyökér, 5 – 6 krumpli, 1 hagyma, 1 póréhagyma, 2 – 3 evőkanál magos
mustár, só, kevés olaj.
Elkészítése: A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajon
üvegesre dinszteljük. Az egészben hagyott leveszöldséget kis sóval kb 2 liter vízben puhára főzzük,
majd a zöldséget eltávolítjuk a levesből. Az így elkészült alapléhez hozzáadjuk
a kockára vágott krumplit, a megdinsztelt póréhagymát, a finomra aprított
hagymát, a mustárt, sózzuk, együtt puhára főzzük, botmixerrel pürésítjük.
Megjegyzés: A legvégén adhatunk hozzá kevés tejszínt is,
sajttal, sajtos pirítóssal is tálalhatjuk, a hollandok is így fogyasztják.
Érdekessége, hogy leggyakrabban a Zansches Hansban, a
szélmalmok falucskájában, készített mustárral főzik.
3 megjegyzés:
Ez kimaradt nekem. És elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet. De valahol-valahogy megkóstolom... Köszönöm, hogy megosztottad!
Nekem is hasonló volt az első reakcióm, mint horimarikának : nem hallottam róla még, de ki kell próbáljam - érdekes lehet!
horimarika, fenci, higgy;tek el nagyon finom, természetesen minőségi magos mustárral kell készíteni, s akkor biztos a siker :)
Megjegyzés küldése