2017. június 13., kedd

Spagettivel töltött gömbcukkini

Ügyes kis gömbcukkiniket találtam, gondoltam készítek egy egyszerű, mégis mutatós ételt belőle :)
Nagyon szerettük :)


Hozzávalók (2 személy részére): 2 gömbcukkini, 25 dkg csiperke gomba, 10 dkg füstölt csirkemell, 10 dkg krémsajt, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, só, bors, kakukkfű, 5 dkg vaj, olaj, 20 dkg spagetti.
Elkészítése: A gömbcukkinik tetejét levágjuk, a közepét teáskanállal kikaparjuk. A kikapart cukkinik belsejét sózzuk, borsozzuk, kikenjük vajjal, előmelegített sütőben roppanósra sütjük, a levágott tetejével együtt. A spagettit kis darabokra törve enyhén sós vízben kifőzzük.
A megmaradt cukkinit (amit kikapartunk a cukkiniból) felszeleteljük, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk. A gombát és a füstölt csirkehúst szintén felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a megpirított cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, folyamatosan kavargatva besűrítjük, majd hozzákavarjuk a krémsajtot, kakukkfűvel fűszerezzük.
A spagettit összeforgatjuk a szósszal, a megsült cukkinibe töltve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: