2016. október 25., kedd

Tepsis sütőtökös csirke

Ismét egy finomság sütőtökből, almával megspékelve, és csak be kell tolni a sütőbe.


Hozzávalók (3 – 4 személy részére): egy csirke java (alsó – és felső combok, szárnyak, mellehúsa), kb 1 kg sütőtök, 6 alma, 5 dkg zöldfűszeres telemea, 1 paprika, só, bors, szárított petrezselyemzöld, 1 kis darabka gyömbér, olaj.
Elkészítése:
1.       Előkészítjük a hozzávalókat: a húst, a sütőtököt, az almát, a paprikát, a gyömbért, a telemeat.
2.       A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a lereszelt gyömbérrel, összeforgatjuk az olajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 2- 3 dl vizet öntünk rá, alufóliával lefödjük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon puhára pároljuk.
3.       Amikor a hús majdnem megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt, a kicsumázott, szintén kockára vágott almát, visszafödjük, együtt puhára pároljuk, majd kifödve megpirítjuk.
4.       Tálaláskor rászórjuk a kockára vágott telemeat.

1 megjegyzés:

Monika írta...

m,de guszta! Mi az a telemea? sajt?