Hozzávalók (3 – 4 személy részére): egy csirke java (alsó – és felső combok, szárnyak, mellehúsa), kb 1 kg sütőtök, 6 alma, 5 dkg zöldfűszeres telemea, 1 paprika, só, bors, szárított petrezselyemzöld, 1 kis darabka gyömbér, olaj.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük
a hozzávalókat: a húst, a sütőtököt, az almát, a paprikát, a gyömbért, a
telemeat.
2.
A
húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a lereszelt gyömbérrel, összeforgatjuk az
olajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 2- 3 dl vizet öntünk rá,
alufóliával lefödjük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon puhára pároljuk.
3.
Amikor
a hús majdnem megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott sütőtököt, a kicsumázott,
szintén kockára vágott almát, visszafödjük, együtt puhára pároljuk, majd
kifödve megpirítjuk.
4.
Tálaláskor
rászórjuk a kockára vágott telemeat.
1 megjegyzés:
m,de guszta! Mi az a telemea? sajt?
Megjegyzés küldése