2015. július 15., szerda

Újkrumplis brokkolileves

Aki szereti a brokkolit ezt is szeretni fogja :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 35 dkg brokkoli (egy kisebb fej brokkoli), 40 dkg újkrumpli, 3 közepes sárgarépa, 40 dkg csirkemell, 2 szérzeller, 1 hagyma, 2 – 3 dl natúr joghurt, 1 evőkanál liszt, kevés petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése:
1.       Előkészítjük a leves hozzávalóit: a brokkolit, a krumplit, a sárgarépát, a csirkemellet, a szárzellert, a hagymát, a joghurtot.
2.       A csirkemellet kockára vágjuk.
3.       A meghámozott sérgarépát és a szárzellert karikára vágjuk.
4.       Az újkrumplit meghámozzuk, kettőbe vágjuk, az egész piciket egyben hagyjuk.
5.       A brokkolit rózsáira szedjük.
6.       A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon, hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pároljuk.
7.       A kifehéredett csirkemellet felöntjük kb 2, 5 liter forró vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a sárgarépát és a szárzellert, együtt főzzük.
8.       Amikor a hús és a sárgarépa is puhulni kezd, hozzáadjuk az újkrumplit és a brokkolit, ha szükséges sózzuk, együtt puhára pároljuk.
9.       A joghurtot csomómentesre kavarjuk a liszttel.

10.   A csomómentesre kavart joghurtot hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük, a tetejét megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

1 megjegyzés:

csipike írta...

Finom tartalmas leves!