Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 35 dkg brokkoli (egy
kisebb fej brokkoli), 40 dkg
újkrumpli, 3 közepes sárgarépa, 40 dkg csirkemell, 2 szérzeller, 1
hagyma, 2 – 3 dl natúr joghurt, 1 evőkanál liszt, kevés petrezselyemzöld, só,
bors.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük
a leves hozzávalóit: a brokkolit, a krumplit, a sárgarépát, a csirkemellet, a
szárzellert, a hagymát, a joghurtot.
2.
A
csirkemellet kockára vágjuk.
3.
A
meghámozott sérgarépát és a szárzellert karikára vágjuk.
4.
Az újkrumplit
meghámozzuk, kettőbe vágjuk, az egész piciket egyben hagyjuk.
5.
A
brokkolit rózsáira szedjük.
6.
A
finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon,
hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pároljuk.
7.
A
kifehéredett csirkemellet felöntjük kb 2, 5 liter forró vízzel, felforraljuk,
hozzáadjuk a sárgarépát és a szárzellert, együtt főzzük.
8.
Amikor
a hús és a sárgarépa is puhulni kezd, hozzáadjuk az újkrumplit és a brokkolit,
ha szükséges sózzuk, együtt puhára pároljuk.
9.
A
joghurtot csomómentesre kavarjuk a liszttel.
10.
A
csomómentesre kavart joghurtot hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük,
a tetejét megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
1 megjegyzés:
Finom tartalmas leves!
Megjegyzés küldése