Hozzávalók (4 személyre): 6 + 2 tojás, 40 dkg darált disznóhús, só, bors, 3 – 4 cikk fokhagyma, 3 -4 evőkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése: 6
tojást keményre főzünk, meghámozzuk. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal,
az áttört fokhagymával, a mustárral, hozzáadunk 1 tojást, alaposan
összedolgozzuk. A megmaradt tojást
sóval, borssal kissé felverjük. Az
olajat felforrósítjuk, a meghámozott tojásokat lisztbe forgatjuk, majd vizes
kézzel beburkoljuk a húsos masszába, ismét lisztbe forgatjuk, majd a felvert
tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába, a forró olajon mindkét oldalát
aranybarnára sütjük. Zöldségekkel, sajttal tálaljuk.
Megjegyzés: A
skót tojásról azt állítják hogy a Fortnum and Mason étterem szakácsa találta
fel, a kirándulások nélkülözhetetlen fogásává vált, ma is szinte minden pubban,
étteremben, sőt áruházakban is megtalálhatjuk.
6 megjegyzés:
Ott ilyen népszerű? Persze ha skót? :-)
Mi meg egyben sütjük, mert úgy egyszerűbb sütni és szelni. Még, még ilyen tradícionális recepteket, történeteket. ;-)
Nagyon guszta lett, nem is hallottam még róla. Finom lehet, főleg ha egy szép helyre visszük kirándulni :-)
Isteni volt! A fasirt kellemesen füszeres és izletes, a tojás sárgája meg omlos es a tobbi, fehérje bomba :) tökéletes elöétel! Köszönöm Katinkám :-)
Úristen, de régen jártam nálad Kati! Jaj de jó látni Téged, s micsoda meglepetés ért! Nem is tudtam, hogy Te már Londoni "kislány" lettél.
Örülök, hogy láthattalak.
Sok-sok puszi.
Viki
S én nem is válaszoltam a hozzászólásokra? Ejj, ejj :)
Köszönöm mindenkinek :)
Balog Tihamer, Kicsim, tudod, hogy mindig örömmel, szeretettel főzök neked, s a legnagyobb elismerés, ha ízlik neked :) Ne haragudj, hogy csak most írok, de élőben megbeszéltük ezt :) Puszika
Megjegyzés küldése