Hozzávalók (4 – 5 személy részére):40 dkg kicsontozott
pulykacomb, 15 dkg sárgaborsó, 2 kisebb cukkini, 2- 3 maréknyi saláta, 1
hagyma,só, bors, kis csokor friss tárkony; a rántáshoz: 1 evőkanál liszt, kevés olaj, pirospaprika, 1, 5 dl tej.
Elkészítése: Kb.
2, 5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a kockára vágott húst, a finomra
aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Amikor a hús már majdnem
megpuhult hozzáadjuk a sárgaborsót, együtt puhára főzzük. A cukkinit karikára
vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. Amikor a hús és a borsó is megpuhult
hozzáadjuk a megpirított cukkinit és a kézzel összetépdesett salátát, a finomra
aprított tárkonyt, még 5 percig együtt főzzük. Közben elkészítjük a rántást: a
lisztet megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, gyorsan feltöltjük
kevés vízzel, hogy a paprika ne égjen meg, majd hozzáadjuk a tejet, besűrítjük
vele a levest.
1 megjegyzés:
Leveske bizony jól esik ilyen melegben :-)
Megjegyzés küldése