2014. október 7., kedd

Vargányás - joghurtos csirkecsorba

És íme az első lefényképezett, Londonban készült étel :) Még erdélyi ízvilág, otthonról hozott, saját kezüleg szárított vargányával. Csak pont annyit ízt ad a leveshez a vargánya, ami éppen egy picit különlegessé teszi.
A képeim valószínű nem lesznek olyan szépek ezután, mivel csak a konyhában tudok fényképezni a szabadban nem, és az eszköztáram is szegényes, a tányéraim ismétlődni fognak :)


Hozzávalók (4 - 5 személy részére): 5 felső csirkecomb, 6 közepes sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kis karalábé, 4 közepes krumpli, 1 hagyma, 5 dkg szárított vargánya, 1 dl jó zsíros natúr joghurt, 1 evőkanál liszt, szárított petrezselyemzöld, só, bors, 1 - 2 evőkanál citromlé.
Elkészítése: Az előkészített, megmosott csirkecombokat kb 2, 5 l enyhén sós vízben főni tesszük. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a megtisztított hagymát egészben, a meghámozott és karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a kis kockákra vágott karalábét. Közben a szárított vargányát kb 1 dl langyos vízbe beáztatjuk. Amikor a zöldségek is megpuhultak hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, a beáztatott vargányát a levével együtt, s még 5 percig együtt főzzük. A lisztet csomómentesre kavarjuk a joghurttal, kevés levessel hőkiegyenlítjük, besűrítjük vele a levest. Végül borsozzuk, ha szükséges sózzuk, megszórjuk a szárított petrezselyemzölddel, a tűzről levéve 1 - 2 evőkanál citromlével savanyítjuk.

6 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Levesbe még nem tettem joghurtot, de itt az ideje megkóstolni. Izgalmas, gondolom selymesen savanykás tőle... Guszta!

teller-cake írta...

Imádom a leveseidet, ez is csodásan hangzik! :-) A fotók milyensége miatt ne aggódj, a Makacska-receptek a lényeg! :-)

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki! Nem baj, ha ugyanabban a tányérban fényképezed, csak a belevaló legyen mindig más :-) Még egyszer sok sikert a londoni élethez!

Juci írta...

Örülök, hogy jól vagy és megszületett az első londoni recept.puszi.

Névtelen írta...

Ezek a csorbás levesek olyan finomak! Nagyon finom lehet vargányásan.

csipike írta...

Már az ízét a számban érzem hmmmm! :-)