Az idén rengeteg karfiolunk terem, most leves készült belőle : )
Hozzávalók (4
személy részére): 60 dkg karfiol, 5 közepes krumpli, 4 paradicsom, 1 hagyma, 1
szál zellerzöld, kis csokor petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika. A
rántáshoz: 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1 dl tej.
Elkészítése: A
karfiolt rózsáira szedjük, a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. Kb 1, 5
liter vizet főni teszünk, amikor felforrt hozzáadjuk a karfiolt és a krumplit,
a zellerzöldet, a meghámozott egészben hagyott hagymát, sózzuk, puhára főzzük.
Amikor a karfiol és a krumpli is kezd már puhulni hozzáadjuk a meghámozott, kis
kockákra vágott paradicsomot, együtt puhára főzzük. Elkészítjük a rántást: A
lisztet az olajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük 1
dl vízzel és a tejjel és a leveshez kavarjuk. Eggyet még buzzintunk rajta. A
tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
2 megjegyzés:
Kati, a karfiol levesed nagyon kivánatos, pláne mikor saját termésed. Guszta és finom, az biztos! Puszillak
Elisabeth, köszi, bizony saját termés volt :)
Megjegyzés küldése