2014. október 5., vasárnap

Céklás - körtés tésztasaláta

Ezt a salátát csak a különleges ízvilágot kedvelőknek ajánlom, az édes ízek dominálnak benne, egy kis parmezánnal megspékelve.


Hozzávalók(2 személy részére): 30 dkg száraztészta, 1 kisebb cékla, 2 körte, 15 dkg sütőtök, só, 0, 5 dl tejföl, 5 dkg parmezán, 2 - 3 szál petrezselyemzöld.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük.A céklát alufóliába csomagolva, előmelegített sütőben megsütjük, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.A sütőtököt szintén sütőben megsütjük, kis kockákra vágjuk. A körtét vékony csíkokra szeleteljük. A tésztát összeforgatjuk a céklával, a körtével, a sütőtökkel, a tejöllel, picit sózzuk, megszórjuk a parmezánnal és finomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: