Hozzávalók (4 személy részére): 60 dkg krumpli, 20 dkg
zöldborsó, 3 db paradicsom, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, só, bors, kevés
bazsalikomlevél.
Elkészítése: Kb 1, 5 liter vizet főni teszünk, amikor
felforrt hozzáadjuk a meghámozott és karikára vágott krumplit, a zöldborsót, a
meghámozott egészben hagzott hagzmát, a meghámozott fokhagymát, sózzuk, puhára
főzzük. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult hozzáadjuk a meghámozott,
leturmixolt paradicsomot, a bazsalikomleveleket, puhára főzzük. Végül 2 – 3
evőkanálnyi krumplit kiveszünk és 1 dl levessel összeturmixoljuk, majd
visszaöntve még egyszer felforraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése