2014. október 8., szerda

Levesben főtt hús kisütve

Ez a sült egy takarékos menü része, a Vargányás - joghurtos csirkecsorbában a húst egyben hagytam, majd kivettem belőle és kisütöttem.
Kész is volt a vasárnapi menünk.


Hozzávalók (2 személy részére): 4 (levesben megfőzött) felső csirkecomb, 5 - 6 gomba, 5 - 6 nagy cikk fokhagyma, fél piros paprika, só, bors, pici szárított bazsalikom, kevés olaj. A körethez: 1 hagyma, 12 dkg rizs, só, bors, kevés olaj, 0, 5 dl húsleves.
Elkészítése: A levesben megfőtt húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, gombát, paprikát, rátesszük a húst, mindkét oldalát pirosra sütjük. A körethez a finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon, hozzáadjuk a rizst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel, lassú tüzön puhára főzzük, majd 5 percig lefödve pihentetjük.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon guszta! Szívesen ettem volna belőle én is.

María írta...

Szeretem az ilyen kettő az egyből ételeket, nálunk is gyakran készül ilyesmi. Nagyon ínycsiklandónak tűnik, most azonnal bevállalnám :).

Monika írta...

Ritkán sütök natúran húst és tegnap ki is szárítottam "ügyesen".:( Most megtanulom a te receptedet.:)