Hozzávalók (4 személy részére): 6 közepes krumpli, 2 hagyma,
1 piros paprika, 1 paradicsom, 1 teáskanál házi Piros Arany (zelleres
paprikakrém), 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, só, kevés olaj.
Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, a
felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg. Amikor
a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, együtt
dinszteljük. Tíz perc múlva hozzáadjuk a Piros Aranyat, majd a kockákra vágott
krumplit, sózzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje, puhára
pároljuk. Amikor a krumpli már puhult keveset, hozzáadjuk a meghámozott,
kockára vágott paradicsomot is. Amikor a krumpli megpuhult megszórjuk a
liszttel, ráöntjük a tejfölt, besűrítjük.
Megjegyzés: Sült virslivel, szalámival, fasírttal
tálalhatjuk.
4 megjegyzés:
Nagyon guszta lett!
Már itthon vagy, vagy még Angliában?
Fincsi! Ez még itthoni recept vagy már külhonban főzted?
Kimondottan izgalmas fúzió. Lecsó, krumplifőzelék! Jó páros! Mindkettőt szeretjük, hát még összefésülve... Finom lehet!
Sziasztok, ez még otthoni recept, de remélm lesznek majd itt is :)
Megjegyzés küldése