Hozzávalók (4 – 5 személy részére): egy csirke csontos
részei, zúzája, 0, 5 kg alma, 5 – 6 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1
hagyma, 1 zöld paprika, 2 – 3 szál csombor, 1 kisebb szál zellerzöld, kis
csokor petrezselyemzöld. Az eresztékhez: 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej. Ízlés
szerint pici citromsó.
Elkészítése: A csontos csirkehúst kb 2, 5 liter vízben főni
tesszük, sózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, a kicsumázott, kettőbe
vágott paprikát. Amikor a hús már majdnem megpuhult hozzáadjuk a meghámozott
karikára vágott leveszöldségeket, valamit a fehér cérnával összekötözött
csombort és zellerzöldet, együtt puhára főzzük, majd eltávolítjuk belőle a
hagymát, a paprikát, az összekötözött fűszereket. Az utolsó öt percben
hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott almát, és egészen alacsony lángon
főzzük. Elkészítjük az eresztéket: a tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel,
felengedjük 1 dl vízzel, majd a tejjel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, 1 –
2 percig folyamatosan kavargatva hagyjuk újraforrni. Végül megszórjuk a finomra
aprított petrezselyemzölddel, és ha még szükséges pici citromsóval savanyítjuk.
4 megjegyzés:
Ilyen levest még nem ettem,viszont a szárnyashúshoz nagyon szeretem a gyümölcsöt.:)
Ez is nagyon finom lehet, mint minden, amit eddig kipróbáltam tőled! :) Remélem sorra kerül!;)
Én sem főztem még gyümölccsel a húslevest vagy hússal a gyümölcslevest, de a fotót elnézve nagyon finom lehet, ki kellene próbálnom! :)
Nagyon guszta! Még én sem ettem ilyet, vagy hasonlót, de ha Te mondod, biztosan nagyon fincsi lehet :-)
Megjegyzés küldése