2014. szeptember 18., csütörtök

Krumplifasírt

Húsmentesen is finoman :) Zöldségekkel isteni :)



Hozzávalók(4 személy részére): 10 közepes krumpli, 1 tojás, 5 – 6 cikk fokhagyma, 3 – 4 evőkanál zsemlemorzsa vagy búzadara, só, bors. Liszt a forgatáshoz, kevés olaj a sütéshez.
Elkészítése: A krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, megdermedni. A kihűlt krumplit meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt krumplihoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát vagy búzadarát, a sót, a borsot, az áttört fokhagymát, a tojást, kézzel alaposan összedolgozzuk. Lisztezett kézzel gombócokat formázunk, a felforrósított olajban pirosra sütjük.


4 megjegyzés:

Annamari írta...

Finom. :)

Nea írta...

Hasonló, mint a tócsni. Feltétként is finom lehet.

Tiffanylda írta...

Nagyon tudod variálni a hús nélküli fasírtokat, köszi!:)

Hankka írta...

Ó, én ezt a finomságot csak úgy önmagában is nagyon tudnám szeretni, szuper! :)