Hozzávalók(4 személy részére): 10 közepes krumpli, 1 tojás,
5 – 6 cikk fokhagyma, 3 – 4 evőkanál zsemlemorzsa vagy búzadara, só, bors.
Liszt a forgatáshoz, kevés olaj a sütéshez.
Elkészítése: A krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük,
hagyjuk kihűlni, megdermedni. A kihűlt krumplit meghámozzuk, nagylyukú reszelőn
lereszeljük. A lereszelt krumplihoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát vagy búzadarát,
a sót, a borsot, az áttört fokhagymát, a tojást, kézzel alaposan
összedolgozzuk. Lisztezett kézzel gombócokat formázunk, a felforrósított
olajban pirosra sütjük.
4 megjegyzés:
Finom. :)
Hasonló, mint a tócsni. Feltétként is finom lehet.
Nagyon tudod variálni a hús nélküli fasírtokat, köszi!:)
Ó, én ezt a finomságot csak úgy önmagában is nagyon tudnám szeretni, szuper! :)
Megjegyzés küldése