Hozzávalók (4
személy részére): 5 – 6 nagy szelet
kenyér, 4 nagy paradicsom, 1 nagy uborka, 5 – 6 cikk fokhagyma, só, kis csokor
lila és zöld bazsalikom, 5 – 6 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A
paradicsomot és az uborkát megmossuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát
áttörjük, a bazsalikomot finomra aprítjuk. Az áttört fokhagymát és a finomra
aprított bazsalikomot a paradicsomhoz adjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés
olívaolajjal, jól összeforgatjuk. A kenyerekből süteménykiszúró formával kis
virágokat szaggatunk, megpirítjuk grillen, a kályha tetején vagy akár kenyérpirítóban. A megpirult
kenyérvirágokat megcsepegtetjük olívaolajjal, ráhalmozunk egy – egy
teáskanállal a paradicsomos salátából. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: A
kenyérmaradékokat se dobjuk el, azt is pirítsuk meg, tunkoljuk ki vele a saláta
hátramaradt levét.
4 megjegyzés:
Hmmm,nyami! elmentettem.:) Lázadok: nem fogok virágokat szaggatni,jó lesz az a szokásos formában.:)
De finom kis harapnivalók :-)
Annyira guszták, nagyon kelletik magukat! :)
Mamka, nincsenek kőbe vésett szabályok s lehet lázadni is :) Csak szemnek és fotónak így szebb :) Köszi :)
Katalin, igen :)
Hankka, már elkellették magukat :)
Megjegyzés küldése