Hozzávalók(2 személyre): 2 nagyobb, vagy 3 kisebb cékla, 10 dkg juhsajt, só, bors. A pestohoz: 1 jó nagy csokor petrezselyemzöld, 10 dkg juhsajt, 1 marék dió, 3 cikk fokhagyma, fél dl olívaolaj, só, bors, 2 - 3 evőkanál natúr joghurt.
Elkészítése:
- Előkészítjük a pesto hozzávalóit: a petrezselyemzöldet, a sajtot, a diót, a fokhagymát, az olívaolajat, a joghurtot.
- A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
- A sajtot kis kockákra vágjuk.
- A diót száraz serpenyőben, alacsony hőfokon megpirítjuk, vigyázva, hogy ne égjen meg.
- Az előkészített petrezselyemzöldet, sajtot, diót, megtisztított fokhagymát a késes aprítóba helyezzük, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, pépesre dolgozzuk.
- Az elkészített pestot a natúr joghurttal kissé fellazítjuk.
- Előkészítjük a céklát.
- A cékla szárát levágjuk, megmossuk, a vizet letöröljük róla, egyenként alufóliába csomagoljuk, előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
- A megsült céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a pestoval, a megmaradt juhsajttal tálaljuk.
2 megjegyzés:
Ezt nagyon szeretném:)
Én grillsajttal szoktam együtt sütni céklát,az is isteni
Tálaló, ki kell próbáljam azt is :) Köszi :)
Megjegyzés küldése