2014. július 8., kedd

Paradicsomos, uborkás falatkák

Egyszerű, mutatós és finom, nyári reggelekre :)


Hozzávalók (4 személy részére): 5 – 6  nagy szelet kenyér, 4 nagy paradicsom, 1 nagy uborka, 5 – 6 cikk fokhagyma, só, kis csokor lila és zöld bazsalikom, 5 – 6 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A paradicsomot és az uborkát megmossuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát áttörjük, a bazsalikomot finomra aprítjuk. Az áttört fokhagymát és a finomra aprított bazsalikomot a paradicsomhoz adjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, jól összeforgatjuk. A kenyerekből süteménykiszúró formával kis virágokat szaggatunk, megpirítjuk grillen, a kályha tetején  vagy akár kenyérpirítóban. A megpirult kenyérvirágokat megcsepegtetjük olívaolajjal, ráhalmozunk egy – egy teáskanállal a paradicsomos salátából. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: A kenyérmaradékokat se dobjuk el, azt is pirítsuk meg, tunkoljuk ki vele a saláta hátramaradt levét.

4 megjegyzés:

Monika írta...

Hmmm,nyami! elmentettem.:) Lázadok: nem fogok virágokat szaggatni,jó lesz az a szokásos formában.:)

Katalin írta...

De finom kis harapnivalók :-)

Hankka írta...

Annyira guszták, nagyon kelletik magukat! :)

Kati írta...

Mamka, nincsenek kőbe vésett szabályok s lehet lázadni is :) Csak szemnek és fotónak így szebb :) Köszi :)

Katalin, igen :)

Hankka, már elkellették magukat :)