Hozzávalók: (2
személy részére): 2 kisebb gömbcukkini, 20 dkg gomba, 20 dkg gépsonka, 6
evőkanál tejföl, 20 dkg sajt, 1 paradicsom, só, bors, kevés olaj, négy kis
kocka vaj, friss petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
cukkiniket kettőbe vágjuk, a belsejét kikaparjuk. A gombát és a gépsonkát
felszeleteljük, kevés felforrósított olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a
cukkini kivájt belsejét is, sózzuk, borsozzuk, még 5 percig együtt pirítjuk,
majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt töltelékhez hozzáadjuk a tejfölt és a finomra
aprított petrezselyemzöldet. A kivájt cukkinik aljába teszünk 1 – 1 kis kocka
vajat, megtöltjük a töltelékkel, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd
mindeniket befödjük egy – egy karika paradicsommal.
Előmelegített
sütőben, közepes hőfokon, kb 30 perc alatt megsütjük.
2 megjegyzés:
Nagyon jól néznek ki, én is elfogadnám ma ebédre :-)
Jöhetne hozzám is vacsorára. Jól néznek ki nagyon, ki fogom próbálni :)
Megjegyzés küldése