Mostanában nagyon rákaptam az aszalt gyümölcsökre, a vörösáfonya különösen megtetszett, csak simán joghurtba is finom, de kekszbe rejtve is isteni. Ezt a kekszet kimondottan a Páromnak készítettem, de húsvéti sütiként is megállja a helyét :)
Hozzávalók: 45 dkg liszt, 4 tojássárgája, 36 dkg
margarin, 20 dkg cukor, 15 dkg apróra vágott aszalt vörösáfonya, reszelt citromhéj.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan
összegyúrjuk, félujjnyi vastagra nyújtjuk, tojás alakú kiszúróval kiszaggatjuk,
előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra sütjük.
8 megjegyzés:
Jól hangzik, fincsi lehet a savanykás áfonyával! :)
Imádom az aszalt vörösáfonyát.
Tv nézés közben képes vagyok megenni egy csomaggal. :))
Nekem is van hasonló receptem és imádjuk. Én már teljesen rákaptam az áfonyára mazsola helyett mert puhább marad a kekszben és nem is ég meg olyan könnyen mint a mazsola.
Nagyon finom lehet! Tavaly sokat használtam, idén télen
már kevesebbet, mert bezárt a sarki zöldséges, akinél rendszeresen volt. :(
Jó kis omlós sütike lehet. Az aszalt áfonya nálunk is menő, de kekszbe még nem került.
Kati, nagyon aranyoskák ezek a finom kekszek, a tojás alaku formában. Kissé másféle képpen sütöm, de nekem is megvan ez a receptem angolul! Puszillak
Ez nagyon fini lehet, megpróbálom egyszer így is, amúgy is keksz rajongó vagyok.
Hankka, nagyon megszerettem ezt az áfonyát, tényleg finom vele:) Köszi:)
Erika, én is, joghurtba imádom főleg:) KÖszi:)
teller - cake, nekem is sokkal jobban ízlik, mint a mazsola, nem olyan édes, inkább savanykás:) KÖszi:)
sedith, én is láttam kimérősbe is a kövsdombi piacon, én ilyen kis zacskókba veszem, itt egy kis boltba Szeredában, nemrég kaptam rá, nagyon ízlik:) Köszi:)
Gerdi, próbáld ki, kekszbe is finom:) Köszi:)
Elisabeth, igen, ez egy vajaskeksz recept végül is, az van feldobva kis vörösáfonyával:) Puszi:)
Csipike, nagyon finom lesz meglátod, én is nagy kekszrajongó vagyok:) Köszi:)
Megjegyzés küldése