Hozzávalók (20
személyre): 2 kg vaddisznóhús, 30 dkg mangalicazsír, 40 dkg vöröshagyma, 1, 5
kg burgonya, 40 dkg zöldpaprika, 20 dkg szárított vargánya, 15 dkg liszt, 1
liter tejföl, só, szegfűbors, babérlevél.
Elkészítése:
- Előkészítjük a leves hozzávalóit: a bepácolt vaddisznóhúst, a krumplit, a hagymát, a paprikát, a szárított vargányát, a szegfűborsot, a babérlevelet, a mangalicazsírt.
- A hagymát finomra aprítjuk, a paprikát kockákra vágjuk, a szárított vargányát langyos vízbe beáztatjuk.
- A vaddisznóhúsról eltávolítjuk a zsiradékot és egyforma nagyságú kockákra vágjuk.
- A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk.
- A hagymát és a paprikát üvegesre dinszteljük a felforrósított zsírban, rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, felengedjük kb 4 liter vízzel, szegfűborssal, babérlevéllel fűszerezzük, amikor a hús puha hozzáadjuk a krumplit és a beáztatott vargányát az áztatólével együtt
- Amikor minden megpuhult, zsemleszínű rántást készítünk, a tűzről levéve a tejföllel és kevés hideg vízzel simára keverjük, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk
3 megjegyzés:
Az biztos, hogy finom volt!:)
Ezt én is megkóstolnám :)
Kellemes ünnepeket !
HajniZoli, igen:)
Rózsa, finom is volt, köszi:)
Megjegyzés küldése