Hozzávalók (4 személy részére): 8 tojás, 2 dkg spenót, 8 közepes gomba, 1 hagyma, kevés olaj, 2 – 3 dl tej, 1 evőkanál liszt, só, bors.
Elkészítése: A
tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, kockára vágjuk. A gombát
felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, saját levében puhára
pároljuk. A finomra aprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a
kissé felaprózott spenótot, addig pároljuk, míg összeesik. Ekkor hozzáadjuk a
megpárolt gombát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel,
felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kockára vágott tojást, és besűrítjük.
7 megjegyzés:
Nagyon guszta,de én inkább sóskára cserélem a spenótot jó?:-)) Egyébként szívesen elfogadnék egy kis kóstolót!
Imádom ezeket az egyszerű de ízletes és ötletes ételeidet, mindig viszem is a receptet, most is persze:-))) Sok ilyet tegyél fel, amit otthon tanultál Édesanyádtól, Nagymamáidtól, mert mindig figyelem :-))))
Hűha, nem semmi. Ez nagyon jó ötlet. A gomba helyett fasírttal elkészítem holnapra :)
Ezt most azonnal, ha kérhetném:) Spenót a kedvencem és olyan gusztán tálaltad:)
Kati ez nagyon jó ötlet!:) Én is szeretem a tojást is, a spenótot is!
Az Én kisebbikem nagyon szereti a spenótot és a gombát is. Ez azt hiszem neki való étel lesz :-) Majd írok, hogy ízlett :-)
Éva, tudom, hogy te a sóskát kedveled, a te kedvedért azzal készítem:) Köszi:)
Anikó, igyekszem tanulni minél többet tőlük:) Köszönöm szépen :)
Lilla Seffer, remélem finom volt, ízlett:) Köszi:)
trollanyu, a spenót nekem is jöhet, bármiben:) kÖszi:)
Roza, én is, köszi:)
Nelli, majd tényíleg írj, ha elkészítetted, lássam ízlett-e, de biztos igen :) Köszi:)
Megjegyzés küldése