Hozzávalók(3
személy számára): 3 pisztráng, 1 citrom, 3 babérlevél, 3 – 4 evőkanál szárított
vagy friss petrezselyemzöld, só, bors, 4 – 5 evőkanál olívaolaj. A körethez: 4
dkg fagyasztott zöldborsó, 3 – 4 cikk fokhagyma, kevés olaj, 2 dl tejföl, só.
Elkészítése:
- A pisztrángok pikkelyeit éles késsel, a farkától a feje felé haladva eltávolítjuk, majd alaposan megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk.
- Az így előkészített pisztrágokat kívül – belül alaposan sózzuk, borsozzuk.
- A petrezselyemzöldet elkeverjük az olívaolajjal és a halakat kívül – belül alaposan bekenjük vele, majd mindeniket megtöltjük egy – egy kettőbe vágott citromkarikával és a babérlevéllel.
- Miután fűszereztük a pisztrángokat egyesével sütőpapírba csomagoljuk, a tetején duplán tűrve a papírt, a két szélén pedig összecsavarjuk, hogy a keletkezett gőz bennt maradjon.
- A pisztrángokat egy tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon, fél óra alatt megpároljuk, majd a sütőpapírt kibontva picit megpirítjuk, de csak 5 – 6 percig, hogy a hal húsa ne száradjon ki.
- A körethez a felforrósított olajon megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát, hozzáadjuk a még fagyos zöldborsót, átforgatjuk, felöntjük, 1, 5 dl meleg vízzel, puhára pároljuk, a tejföllel 5 – 8 perc alatt besűrítjük.
6 megjegyzés:
Nagyon finomat készítettél! Guszta! Szeretjük a halat de annyira keveset eszünk! Talán ha nekem is valaki kifogná?:-))
Egeszsegetekre:)a kovetkezot remeljuk Barnitol kapjuk/fogjuk.puszi
De finom lehetett! A pisztráng amúgy is finom hal, hát még így fűszeresen... :-) Szépek lettek!
Mindig nagyon különlegeset hozol.Fincsi lehetett! A feje mindig rajtamarad? Annyira bámul.:)))))
Én is nagyon szeretem a pisztrángot,Magyarországon elég drága , így csak különleges alkalmakkor fogyasztjuk:)
Éva, igen, sajnos kevés halat eszünk:) Köszi:)
Zsuzsi, gondolom te vagy a névtelen:) Köszike:)
Katalin, finom volt, köszi:)
Mamka, hát...így mutat jól a tálon:) Köszi:)
Rózsa, hát nálunk is drága, nálunk se mindennapi eledel:) Köszi:)
Megjegyzés küldése