Még volt a fagyasztóban nyúlcomb, ma pedig többek között gombát is vásároltam a piacon, így született meg a mai (és holnapi) ebédem. Azt vettem észre mostanában, hogy egyre többször fogyasztok rizset:) Régebb nem volt nagy kedvencem, csak a rizseshús, de most kezdem megkedvelni:) Sajnos a rizsem nem lett olyan szép fehér, mert csak kifejlődött, sötétbarna aljú gombát kaptam, így eléggé sötétre fogta, de a finomságán semmit se változtatott. Úgy szeretem az ilyen könnyű, gyors, finom ebédeket:)
Hozzávalók: 2 hátsó nyúlcomb, 4 kis szelet szalonna, 1 hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, kevés olaj, só, bors. A gombás rizshez: 1 borospohár rizs, 3 dl húsleves vagy víz, 25 dkg gomba, csorrintásnyi olaj, só, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott, leszárított combokat forró olajban mindkét
felükön fehéredésig sütjük. Ezután tűzálló tálba helyezzük, sózzuk,
borsozzuk, megtűzdeljük a szalonnával, mellé tesszük a négybe vágott hagymát, a csíkokra vágott
paprikát, ráöntjük az olajat amiben megpirítottuk, és előmelegített
sütőben, alufóliával letakarva, saját levében, közepes lángon kb. 25 perc alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult kifődjük, mellé tesszük a felszeletelt paradicsomot, és pár perc alatt grill
fokozaton megpirítjuk.
A gombás rizshez a rizset átmossuk, kevés forró olajon megpirítjuk,
feltöltjük 3 dl húslevessel vagy vízzel, ha még szükséges sózzuk, lefödve puhára pároljuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, majd saját levében puhára pároljuk. Az elkészült gombát összekeverjük a rizzsel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is.
A megsült combokat a gombás rizzsel tálaljuk. Savanyúságként salátauborkát tálalunk mellé.
8 megjegyzés:
Biztos nagyon finom lehetett,én a spékelt nyúlat szeretem :o)
Finom volt bizony:) Mivel spékeled a nyulat? :)
Jaj, de finom lehetett! Ma csak egy gyors salátát dobtam össze, miután hazaérkeztünk, vacsorára meg gyümölcsöt ettem. De ez úgy kacsingat felém!;):)
Hű de guszta, nagyon szeretjük a nyulat, finom lehetett a gombás rizzsel!:)
Huh, ez nagyon fincsi lehet. Pont ma reggel vágta az Uram a nyulakat, szerintem az egyik így végzi a hétvégén. Nagyobbik fiam, amúgy is nagy gombás :)
Nagyon finomat főztél! :) Sajnos ritkán jutunk nyúlhúshoz, pedig szeretjük, finom! :)
A rizs hozzánk jöhet bármilyen formában, szeretjük. Ez a finom nyuszihús is jöhetne mellé. Sajnos nincs forrásom nyúlhúshoz, ritkán kerül terítékre.
sedith, bizony finom volt, csak az a baj, hogy engem a rizs is hízlal:)
kisribizli, köszi, bizony finom volt:)
Viktória Bori, próbáld ki, garantáltan finom:)
Hankka, hát mi is időnként jutunk csak hozzá, akkor meg kihasználjuk az alkalmat:)
HajniZoli, most már nálam is gyakrabban vendég a rizs:)
Megjegyzés küldése