Erre a hónapra Mónika Váncza - projektjéből a Babacsókot választottam. Egyrészt nagyon megtetszett a neve, másrészt a mutatóssága, és a hozzávalói is könnyen beszerezhetőek. Igaz nekem nem volt sem cseresznye, sem meggy befőttem, de még ribizlim se, így egy több éves, gyümölcskocsonyává alakult meggydzsemből tettem a tetejére. Nagyon finom és szép lett így is, tényleg olyan kellemes, selymes mint egy kisbaba csókja:)
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 3 tojássárgája, 2 evőkanál házi vaníliás cukor (vagy 1 tasak vaníliáscukor), 1 tasak sütőpor.
Elkészítése: a lisztet elkavarjuk a sütőporral, hozzáadjuk a vajat, morzsásra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a többi összetevőt, és az egészet összegyúrjuk, amíg egynemű masszát kapunk. A tésztából dió nagyságú golyócskákat formálunk, a tenyerünkkel egy kissé ellapítjuk, az ujjunkkal kis mélyedést nyomunk a közepébe, ebbe egy kis kocka meggydzsemet teszünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól távol, előmelegített sütőben, alacsony lángon 15 perc alatt éppen csak rózsaszínre sütjük. Vigyázzunk, mert az alja gyorsan megég.
18 megjegyzés:
Katiiii ez nagyon aranyos. Habcsókról már igen, de Babacsókról még nem hallottam. Esküszöm el is fogom készíteni. Látszik is rajta, hogy milyen finom kis selymes, bársonyos. Nálad mi volt az a nagyon alacsony hőfok ? Ezt azérét kérdezem, mert az én sütőm egyébként is az átlagnál alacsonyabb hőfokon süt.
Hát igazán nagyon aranyos a neve:BABACSÓK
Fincsi lehet!
Szuper csókok!
Hűűű, ezt kipróbálom!
Milyen szépek!!! Én is elfogom készíteni. :)
Cukormukor, megkóstolnám!
Ezt én is kinéztem magamnak, a Tieid csodaszépek lettek! :)
Ennél finomabb csókok nem is léteznek a világon. Nagyon találó a süti elnevezése, mert tényleg olyan könnyed és puha az egész.Szépek!
Igen,már a neve is nagyon kedves:))
És annyira csinosak,hogy biztosan megsütöm az én kisbabábnak(aki lassan igazi csaj):)
Gyönyörűséges. Nekem is meg kell sütnöm :)
Viki, köszi:) A név nem az én érdemem, hanem a Váncza - recepteskönyvé:) De engem is a neve fogott meg elsőre:)
az én sütőmnek három fokozata van: 1, 2, 3, a legalacsonyabb az egyes, általában ilyen vajas, vagy könnyen odakapó sütiket egyes fokozaton sütöm, mert a lerem alól éget kicsit. Őszintén nem tudom hány fok ez az egyes fokozat. De fogod látni, hogy mennyire készülnek sülés közbe.
Horváth Emerencia, úgye, hogy aranyos? Köszi:)
Márti, köszi:)
Patrícia, egyszerű és nagyszerű süti:)
Okki, nem fogod megbánni:) Köszi:)
margaretta, igaz milyen aranyos? Köszi:)
teller - cake, köszi, s olyan finomak is:)
Nea, komolyan nagyon találó a név:) Nekem nagyon tetszik az állaga a sütinek, olyan omlós, szájban elolvadós.) Köszi:)
Tálaló, köszi:) Izleni fog neked is meg s kiscsajodnak is:)
Édeskonyha, köszi, nem fogsz csalódni benne:)
Annyira mutatósak, és nagyon finomnak is látszanak! Felveszem én is az elkészítendők listájára! :)
Szuper! Hasonlót már èn is kèszìtettem, ès nagyon szeretem! :)
Olyan kedves a neve, hogy akaratlanul is mosolyra húzódik a szám:-) nagyon szépek lettek!
Hankka, tényleg nagyon finom és szép is:) Nem fogsz csalódni benne:)
mozzarelli, köszi, ugye milyen finom?
HajniZoli, igaz:) Köszi:)
én ezt egy régi szakácskönyvben huszárcsóknak láttam, mert ha kicsit jobban barnára sül, olyan, mint ha a piros lenne a száj, és körbe a huszár bajusza. :))
N.D., Isten hozott a blogomon,gyere máskor is hozzám:) Igen, olvastam én is hasonló huszárcsókról:)
Nagyon szépre sikerültek a babacsókjaid!
És nagyon finomakat is főzöl mostanában.
Megjegyzés küldése