Hozzávalók:(minden tetszés szerint)
- paradicsom
- paprika
- hagyma
- só
- napraforgóolaj
A zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom, és egy tálban a sóval és az olajjal összeforgatom. Igazán finom házi húsos, leves paradicsommal lesz. Friss kenyérrel isteni.
10 megjegyzés:
Szoktam ám, az első amit kieszek belőle az a lila hagyma :-)
Kati, látogass el az oldalamra lécci, van ott Néked egy virtuális díj :-)
köszi Mm.
Nagyon finom! Eleg gyakran keszitek ilyesmit, de nem tudtam hogy van neve :P en csak friss salatanak nevezem :)
Szeretem én is szoktam csinálni, sőt ha olaj helyett tejfölt teszel rá akkor is nagyon finom!
Mamám csinált mindig, csak nálunk gecsma néven futott ugyanez :))
Nálunk is gyakori, de elmarad belőle a paprika.
Szoktam én is, isteni saláta. Anyukám készítette, tőle lestem el.
Nekem hagyma nélkül jöhet ;-)
Igen, a paradicsomtól elég lé lesz rajta, mi még őrölt borsot szórunk rá. Én is szoktam vajas kenyérrel enni :-)
A nagymamám szerint csalamádé, pedig ő is Erdélyi származásu volt, az a befőtt keverék, amiben volt paprika, káposzta, uborka, és a csipős cseresznye paprika...erre emlékszem hogy csalamádénak volt hivva. Nálunk itt, Floridában ezt Salsa nevünek hivják, és minden apró kockákra van vágva, és még
teszünk az olaj mellé, a lime-ot ami a zöld szinü citrom féle!
Én gyakran készitem ezt, nagyon finom, friss, és egészséges. Igazad van, a kenyérrel bele mártogatva, isteni!
Finom. Nagyon tetszik. :)))
Mimimama, én is azt eszem ki belőle leghamarabb, köszi a díjat, a héten elhozom:)
vdaiana, lehet csak nálunk hívják így:)
Éva, el tudom képzelni tejföllel is.
Panna, akkor van más neve is úgy néz ki.
szannalina, úgy is ugyanolyan finom, gondolom én.:)
trollanyu, de sok mindent elleshettünk az anyukánktól.
Csipike, a változtatás joga fenn áll:))
Igen, hallottam, hogy azt a fajta savanyúságot is csalamádénak nevezik, de itt nálunkfele ezt is, valúszínű a hasonlóság miatt, hisz ebben is többféle zöldség van.
Petra, köszi.
Megjegyzés küldése