Hozzávalók:
- egy csirke csontos részei
- 9 - 10 alma
- 1 hagyma
- 1 paprika
- 1 csokor petrzselyemzöld
- só
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 1 dl víz
A húst sós vízbe teszem főni. Közben meghántom az almát, és cikkekre vágom, megtisztítom a hagymát és a paprikát. Amikor a hús megpuhult hozzáadom az almát, a hagymát egészben, a paprikát ketté vágva. Amíg az alma 5 - 6 perc alatt megpuhul(sőt van amelyik fajta méghamarabb) elkészítem az eresztéket: a tojást simára kavarom a liszttel, és felöntöm a tejjel és a vízzel. A levest leveszem a tűzről úgy adom hozzá az eresztéket, hogy ne fusson össze. Végül megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel is.
10 megjegyzés:
Ez a leveskombináció újdonság nekem. Én biztos megenném, mert a hús-gyümölcs párosításokat kedvelem. Érdekes lehet, megkóstolnám.
Anyukám is hússal főzte a savanykás gyümölcsből készült leveseket, én nagyon szerettem. De aztán leszoktam róla, családi nyomásra. Mert Férjuram meg csemetéim csak édesen eszik meg.
Igy még soha nem ettem, nem is hallottam róla, édes gyümölcslevesként igen, édes szószként sós-fokhagymás sülthúsokhoz igen, de együtt főzve sósan, elképzelni sem tudom, érdekes lehet:-)))))
Nagyon finom lehet ez a leves. Már ettem hasonlót, és ez a különleges ízvilág felejthetetlen. Jó, hogy feltetted a receptet, hétvégén kipróbálom csirkeaprólékkal.
Ez nekem is újdonság! Fincsi lehet!
Na ez nekem is újdonság.. érdekes párosítás!
trollanyu, édesanyám mindig is készített ilyen levest, sőt szőlővel is készítjük, sokszor szoktuk olyankor mikor nagyon ellakunk valami zsírosabb étellel, pl disznóvágás után.
Gerdi, akkor nem csak nálunk divat a gyümölcsleves hússal.
Anikó, csak annyit mondhatok nagyon finom, igaz én megszoktam, mert anyum mindig is így készítette.
eSKa, majd írd meg, hogy tetszett-e?
Bors and Pepper, bizony nagyon finom:)
Panna, nektek úgy látom igen:), nálunk ez hagyományos.
Nagyon finom levesem lett ma ennek a receptnek köszönhetően! Köszönöm szépen!
KAM
Én is szoktam csinálni,csak én behabarom tejföllel,mint a sima almalevest
Én csirke csontos részeivel készítem ugyanígy ahogy le van írva.Anyukámtól tanultam Erdélybe készítik gyakran.Imádjuk🥰
Megjegyzés küldése