Gondoltam, ha már készítettem pestot, akkor ki is próbálom valamivel. Több helyen is láttam, hogy tésztát is ízesítenek vele, így nekem is erre esett a választásom, méghozzá kétféle változat is készült belőle.
|
Fotózásra készülve.:) |
|
A tészta összekeverve a pestoval. |
|
A második változat a tökkel gazdagítva. |
Hozzávalók:(2 személyre):
- 30 dkg csavart tészta
- 3 - 4 vékonyra szeletelt parasztsonka
- 2 -3 evőkanál petrezselyem pesto(ízlés szerint)
- csorrintásnyi olaj
- 1 kisebb tök( a második változathoz)
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon kifőztem. Négy szelet sonkát csíkokra vágtam és kevés olajon megpirítottam. A sonka zsiradékjában megpirítottam a meghámozott, és apró kockákra vágott, sózott, borsozott tököt. A még forró tésztához hozzákevertem a sonkát, a pestot, és a sajtot. Ezután a tészta felét különvettem, és hozzákevertem a megpirított tököt is. Nekem a második változat még jobban tetszett mint az első, de mindkettő nagyon finom lett. Tészta kedvelőknek csak ajánlani tudom.
17 megjegyzés:
Hű, ez fincsi lehet! Máris éhes lettem!
Guszta mind a kettő! Majd eldöntöm melyikből kérek jó?:-))
Ez a petrezselyem pesto nagyon jól hangzik! Az enyémek is nagy tésztások, úgyhogy jól jön :D
Mindkét változat nagyon jó!!!! :)Klassz ötlet ez a petrezselyem pesto, ilyet még nem ettem.
Nagyon jól néznek ki!! Finom lehet!! :)
Még jó, hogy lassan vacsoraidő van nálunk. :D
Nagyon jól hangzik ez a petrezselyem pestos tészta! Bizonyára finom is, kifogom próbálni :)
Egyik finomabb, mint a másik :)
Mindkettő fincsi lehetett!!
Nem készítettem még petrezselyem pestot, de ígéretesen hangzik! Ki fogom próbálni, köszönöm az ötletet! :)
Hűű, ez nagyon tetszik!
Szívesen megkóstolnám mindkét változatot, mert nagyon guszta.:)
Nagyon ötletes, vacsorára elfogadnám !
Ötletes, mint mindig :))
Ettem már hasonlót és valóban finom, tetszetős a zöld színe
Nalunk allandoan van petrezselyem pesto daralt fokhagymaval, es zoldseg olajjal feltoltve egy ures tiszta lekvaros uvegben, mert gyakran hasznaljuk a petrezselymet es nincs mindig kedvem friss petrezselymet apritgatni.
Nagyon otletes, es izletes a makaroni, es sonkaval is...persze a "paraszt sonka" meg finomabb!
Nagyom finom lehet!
Illéskrisz, igen nagyon finom, most már Hasselback-krumplival is kipróbáltam a pestot, az is nagyon finom lett.
Éva, oké:)
Petra, mi is nagyon szeretjük a tésztát, mindig jól jön egy újabb változat.
trollanyu, én is most készítettem először, de beleszerettem.:)
Csilla, köszönöm.:)
Okki. nem fogsz csalódni benne.
eSKa, Mária, köszönöm.
egycsipet, nincs mit, majd mond el tetszett vagy sem?
Panna, Gizi, Juci, Helga, köszönöm.
Bianka, igen nekem is tetszik a zöld színe.
Elisabeth, jó ötlet amit mondtál, így tényleg nem kell annyi petrezselymet aprítani.
Adela Zilahi, igen tényleg finom volt.
Megjegyzés küldése