2024. május 22., szerda

Citromos, surimis spagetti

 Egyik nagy kedvencünk amióta felfedeztük, most nyáron kimondottan üdítő vacsora. :)


Hozzávalók ( 2 személy részére): 2
0 dkg spagetti, 1 citrom lereszelt héja, másfél citrom leve, 1 cikk fokhagyma, 25 dkg surimi, 3 evőkanál olívaolaj, só. A tálaláshoz: 5 dkg parmezán sajt, kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A spagettit pici sóval a szokásos módon kifőzzük. Amíg a spagetti fő elkészítjük a szószt. A felforrósított olívaolajhoz hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a lereszelt citromhéjat, gyorsan átforgatjuk, hozzáadjuk a citromlét, 4 – 5 evőkanállal a spagetti főzőlevéből, kissé elpárologtatjuk, majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott surimit, fedő alatt 3 – 4 percig pároljuk, végül beleforgatjuk a spagettit. Reszelt parmezánsajttal, finomra aprított petrezselyemzölldel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés: Tálaláskor ízlés szerint még adhatunk hozzá friss citromlevet, csepegtethtünk rá olívaolajat, szórhatunk rá örölt borst.



Nincsenek megjegyzések: