2020. december 7., hétfő

Szicíliai szezámmagos keksz

 Isteni finom, mint minden ami olasz :)


Hozzávalók (23 darabhoz): 28 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1
0 dkg cukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 tojás, 1 teáskanál mandula aroma, 8 dkg szezámmag.

Elkészítése: A szezámmagot száraz serpenyőben kissé megpiríjuk, vigyázva, hogy ne égjen meg. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A szoba-hőmérsékletű vajat habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzákavarjuk a tojást, hozzáadjuk a mandula aromát. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól összedolgozzuk, míg egynemű masszát kapunk. Leveseskanálnyi darabokat szaggatunk a tésztából, a tenyerünkkel gömbbé formáljuk, majd kissé ellapítjuk, beleforgatjuk a szezámmagba, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol helyezzük, 180 fokra előmelegjtett sütőben 16 perc alatt aranybarnára sütjük.


Megjegyzés: Ezt a kekszet az olaszok Biscotti Reginanak, a kekszek királynőjének nevezik, s nagyon szeretik kávé mellé is.