2020. december 8., kedd

Surimis kuszkusz saláta

 

Ha esetleg valaki nem ismerné, a surimi egy tradicionális japán paszta, amely fehér húsú tengeri halakból készül. Nagyon magas a fehérje tartalma, és alacsony a kalória értéke, mert abból a halhúsból készül amelyből minden zsíradékot és a csontot is eltávolították. Ráadásul a megfelelő állag eléréséhez tojásfehérjét tesznek hozzá. Használható szendvicsekbe, salátákba, tésztafélékbe egyaránt.


Hozzávalók ( 2 személy részére): 25 dkg surimi, 10 dkg kuszkusz, 3 evőkanál kukorica (konzerv), 10 koktélparadicsom,10 mag nélküli zöld olajbogyó, 5 – 6 karika póréhagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál vaj.

Elkészítése: A kuszkuszt 1, 5 dl forró vízzel leforázzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, pici sót, összekavarjuk, lefödve 10 percig pihentetjük. A surimit felkarikázzuk. A finomra aprított fokhagymát kissé megfuttatjuk a vajon, hozzáadjuk a surimit, kissé megpirítjuk. A koktélparadicsomot és az olajbogyót is felkarikázzuk, a kukoricát leszűrjük.

A kész kuszkuszhoz hozzáadjuk a surimit, a koktélparadicsomot, az olajbogyót, a kukoricát, borsozzuk, ha szükséges sózzuk is, óvatosan összeforgatjuk, hogy a surimi ne törjön össze. Tálaláskor a tetejére szórjuk a felkarikázott póréhagymát.

Nincsenek megjegyzések: