2020. november 28., szombat

Kelbimbó főzelék

 Mi nagyon szeretjük a kelbimbót, ilyenkor, télen sokszor kerül az asztalra. Most főzelék formájában éppen.

Hozzávalók( 4 személy részére): 50 dkg kelbimbó, 20 dkg krumpli, 6 cikk fokhagyma, 3 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, kevés olaj. A tálaláshoz 15 dkg bacon, fejenként egy tükörtojás.

Elkészítése: A meghámozott kockára vágott krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük, amikor félig elkészült hozzáadjuk a félbe vágott kelbimbót is, együtt készre főzzük, vigyázva, hogy ne főjjön szét, leszűrjük, a főzőlevet félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A leszűrt krumplit és kelbimbót hideg vízzel leöblítjük, félre tesszük. Közben elkészítjük a rántást, a lisztet kissé megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a pirospaprikát, felöntjük a megmaradt főzőlével, néhányszor megkavargatva, fedő alatt, kb 15 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a krumplit, a kelbimbót, pár perc alatt összeforraljuk, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A kockára vágott, megpirított baconnal és tükörtojással tálaljuk.

Megjegyzés: Bacon helyett pirított szalonnát, sült kolbászt is adhatunk mellé.


1 megjegyzés:

csipike írta...

Ez nagyon jó, kipróbálom! Köszi az ötletet! :-)