2020. december 10., csütörtök

Póréhagymás, tejfölben sült csirkecomb

 Egyszerű és nagyszerű :)

Hozzávalók ( 2 személy részére): 4 felső csirkecomb, 3 dl tejföl, 1 nagyobb póréhagyma, 4 cikk fokhagyma, 10 dkg sajt, , bors, pirospaprika, kevés olaj.

Elkészítése: A csirkecombokat 1 éjszakára bepácoljuk. A sót, borsot, pirospaprikát, finomra aprított fokhagymát összekeverjük kevés olajjal, alaposan beleforgatjuk a combokat, jól zárodó dobozban egy éjszakára hűtőbe tesszük. Egy tűzálló edényt kikenünk olajjal, belehelyezük a combokat, köréje szórjuk a karikára vágott póréhagymát, rásimítjuk a tejfölt, tetejére szórjuk a lereszelt sajtot, alufóliával lefödve, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva 5 perc alatt megpirítjuk.


Megjegyzés: Tésztával, krumplipürével is tálalhatjuk.

1 megjegyzés:

Verus írta...

Hasonlót én is szoktam sütni, nagyon szeretjük.:)