2020. november 11., szerda

Ír gulyás

 És egy újabb gulyás, növendékhússal, barna sőrrel. Finom nagyon!

Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 60 dkg növendékhús, 3 dl barna sőr ( lehetőleg Guiness), 5 cikk fokhagyma, 3 hagyma, 1 paprika, 5 paradicsom, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 60 dkg krumpli, 3 babérlevél, kevés szárított kakukkfű, só, bors, kevés olaj, szárított petrezselyemzöld.

Elkészítése: A növendékhúst nagyobb kockákra vágjuk, az olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, kissé átforgatjuk, felöntjük a sőrrel, annyi vízzel ami jól ellepi, felforraljuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet, a kicsumázott paprikát, a finomra aprított hagymát, fedő alatt kb 1 óra alatt puhára főzzük, ha szükséges a vizet még pótoljuk. A nagyobb kockára vágott leveszüldséget kissé megdinszeljük, majd a már majdnem kész húshoz adjuk, a meghámozott, kockára vágott paradicsommal együtt, készre főzzük. Amikor a hús teljesen megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, készre főzzük, végül megszórjuk a szárított petrezselyemzölddel.



2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta lett és finom is 😀. Pont a múlt héten én is hasonlót főztem. Egy napilapban láttam meg a receptjét, ott barnasörös raguként szerepelt a neve. Majd hozom nemsokára, csak még egy kicsit várnia kell a sorára 😁.

María írta...

Kati, csak egy kérdés: a növendékhús milyen állatból van? Bocsi!