Egy nagyon finom olaszos étel, kissé átalakítva, az arancini eredetileg mozzarellával készült rizsgolyó.
Hozzávalók:
20
dkg füstölt
hal, kevés vaj, 1 hagyma, 15 dkg rizs, 10
dkg parmezán
sajt, petrezselyemzöld, só, bors, 10
dkg liszt a forgatáshoz,
10
dkg
zsemlemorzsa a forgatáshoz, 2 tojás. Olaj a kisütéshez.
A
körethez: 1 cukkini, 1 padlizsán, 2 piros vagy sárga paprika,
néhány koktélparadicsom, só, bors, friss vagy szárított
rozmaring, kevés olívaolaj.
Elkészítése:
Ha a füstölt hal nyers, akkor kevés vízben megfőzzük, ha
szálkás a szálkákat eltávolítjuk. Ha előfőzött a hal akkor
csak apró darabkákra vágjuk.
A
finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, hozzáadjuk
a rizst, felöntjük a hal főzőlevével és annyi vízzel ami
ellepi, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk, ha szükséges a vizet
pótoljuk. Ha nincs főzőlevünk csak vízzel öntjük fel. Amikor a
rizs megpuhult hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet és
a lereszelt parmezánt, az apró darabokra vágott halat, összekavarjuk hagyjuk teljesen
kihülni. Vizes kézzel hosszúkás rizsgolyókat formálunk, először
lisztbe majd felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, forró
olajban aranybarnára sütjük.
A
körethez a zöldségeket tetszőlegesen felvágjuk, sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal, meglocsoljuk az olívaolajjal,
200
fokra előmelegített
sütőben kb 15 perc alatt roppanósra sütjük.
Az
arancinit a körettel együtt forrón tálaljuk.
Megjegyzés:
Adhatunk mellé paradicsomszószt is, megszórhatjuk reszelt
parmezánnal tálaláskor.
3 megjegyzés:
Bocsi, biztos értetlen vagyok, de a hallal mi lesz?:( Azt hittem belekerül!
Tiffanylda, jajj, jó hogy szóltál, most látom, hogy kihagytam :) Bocsi :)
golden goose sneakers
fear of god essentials
kyrie 6
off white t shirt
yeezy boost 350
golden goose outlet
a bathing ape
fear of god clothing
fear of god outlet
supreme new york
Megjegyzés küldése