A kávét a Párom készítette nekem :)
Hozzávalók:
50
dkg
szoba-hőmérsékletű vaj, 12 dkg cukor, 65 dkg liszt, 2 teáskanál
vanília kivonat, pici só.
Elkészítése:A
hozzávalókat egy nagyobb tálban gyors mozdulatokkal alaposan
összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. Az asztal vagy
gyúródeszka felületére egymásra három réteg műanyag fóliát
simítunk, a három részt egyenként henger alakúra formázzuk a
fólián, majd a kekszszalámihoz hasonlóan szorosan a fóliába
csavarjuk. Min 4 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a fóliát
eltávolítjuk, a hengert kb fél cm átmérőjű körökké
felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsiben egymástól nagy
távolságra helyezzük, mert nőni fognak, 180 fokra előmelegített
sütőben, 10 – 12 perc alatt aranysárgára sütjük, még melegen
megszórjuk kristálycukorral, hagyjuk kihűlni, s csak utána
vesszük ki a tepsiből, mert melegen nagyon törékenyek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése