2019. október 4., péntek

Skót vajaskeksz (Shorthbread II. )

Még szerepel egy másik skót vajaskeksz recept is a blogomon, azért lett ez a második :) Az rizsliszttel készül, ez meg csak sima fehér liszttel, de ez is nagyon finom :)
A kávét a Párom készítette nekem  :)


Hozzávalók: 50 dkg szoba-hőmérsékletű vaj, 12 dkg cukor, 65 dkg liszt, 2 teáskanál vanília kivonat, pici só.
Elkészítése:A hozzávalókat egy nagyobb tálban gyors mozdulatokkal alaposan összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. Az asztal vagy gyúródeszka felületére egymásra három réteg műanyag fóliát simítunk, a három részt egyenként henger alakúra formázzuk a fólián, majd a kekszszalámihoz hasonlóan szorosan a fóliába csavarjuk. Min 4 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, a hengert kb fél cm átmérőjű körökké felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsiben egymástól nagy távolságra helyezzük, mert nőni fognak, 180 fokra előmelegített sütőben, 10 – 12 perc alatt aranysárgára sütjük, még melegen megszórjuk kristálycukorral, hagyjuk kihűlni, s csak utána vesszük ki a tepsiből, mert melegen nagyon törékenyek.

Nincsenek megjegyzések: