Hozzávalók
(4 – 5 személy részére): 4 hagyma, 1 paprika, 5 cikk fokhagyma,
25 dkg lencse, 30 dkg gomba, 20 dkg
hámozott paradicsom konzerv, só, bors, pirospaprika, szárított
petrezselyemzöld, kevés olaj. A krumplipüréhez: 1 kg krumpli, 10
dkg vaj, 1
dl tej, só.
Elkészítése:
A lencsét 15 percre hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A
felszeletelt gombát kevés olajon megpirítjuk, félretesszük. A
finomra aprított hagymát, fokhagymát és paprikát üvegesre
dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, a lencsét,
sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, felöntjük
annyi langyos vízzel ami jól ellepi, fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor a lencse már kezd puhulni hozzáadjuk a paradicsomot, a
gombát, ha szükséges még fűszerezzük, együtt készre
pároljuk, ha szükséges a vizet még pótoljuk.
A
hasábokra vágott krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük,
leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, ha szükséges még
sózzuk, krumplitörővel habosra törjük. A lencsepörköltet a
krumplipürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése