2018. november 22., csütörtök

Csicseriborsó curry

Nagyon, de nagyon finom :)



Hozzávalók ( 2 – 3 személy részére): 3 hagyma, 6 cikk fokhagyma, 10 koktélparadicsom, 3 evőkanál currypor, szárított chili ízlés szerint, 4 dl kókusztej, 35 dkg csicseriborsó, só, szárított petrezselyemzöld, kevés olaj, 25 dkg basmati rizs. A tálaláshoz: 1 lime.
Elkészítése: A csicseriborsót előző este báztatjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomot, együtt tövább dinszteljük, míg a paradicsom összeesik, ekkor hozzáadjuk a curryport, a chilit, kissé átforgatjuk, feltöltjük a kókusztejjel, sózzuk, 5 percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, a szárított petrezselyemzöldet, 6 – 7 perc alatt készre főzzük.
A rizst hideg vízzel átmossuk, majd kevés sóval, annyi vízzel ami ellepi puhára főzzük, míg a vizet teljesen felszívja. Ha szükséges a vizet még pótoljuk. Amikor elkészült lefödve 5 percig pihentetjük.

Megjegyzés: Száraz csicseriborsó helyett konzerv csicseriborsót is használhatunk.


Nincsenek megjegyzések: